Clubul de Speologie Rhinolophus Lupeni
topospeologie
"periodic organizam expeditii in care membrii clubului participa la cartarea..."

biospeologie
"contrar credintelor incetatenite, pesterile au viata..."

fotospeologie
"fotografiile ce urmeaza sunt realizate in pesterile din Romania de catre..."

ecospeologie
"viata plantelor si animalelor, perpetuarea acestor specii, calitatea..."

salvaspeo
"clubul Rhinolophus doreste sa atraga atentia publicului asupra faptului ca..."

stiri
"Ce e nou in banana momarlanilor din Valea Jiului de Vest..."Ai o stire despre speologie sau despre zona Retezatului calcaros?
Completeaza acest formular acum!

Ultimele Stiri

Seminar de fotografie extrema cu Carten Peter
Postat la 2008-11-01 10:33:59 de Panaitescu Doru
citeste mai mult...

SpeoArta 2007
Postat la 2007-05-25 11:47:37 de Doru Panaitescu
citeste mai mult...

Pictura in intuneric 2007
Postat la 2007-05-25 11:39:25 de Guja Ovidiu
citeste mai mult...


Cea mai recenta stire:

Seminar de fotografie extrema cu Carten Peter

La Padis va avea loc in perioada 22-23 noimebrie un seminar organizat de Fotografa.ro pe tema fotografie subterana avand ca lector unul din cei mai premiati fotografi de outdoor, Carsten Peter, fotograf corespondent National Geographic, castigator a numeroase premii si distinctii in domeniul fotografiei de exterior.

Detalii la Fotografa.ro.

Citam din comunicatul de presa:

´In perioada 22-23 noiembrie 2008 fotograful National Geographic de origine germana Carsten Peter va sustine la Padis, Apuseni, un program de pregatire pentru 20 de fotografi romani.

Carsten Peter, castigator al premiului World Press Photo si colaborator permanent al National Geographic, s-a specializat in fotografia in situatii extreme: scuba diving intr-un ghetar din Mont Blanc, traversarea Saharei pe o camila, explorari de pesteri in Borneo. Cauta mereu locuri salbatice unde supravietuirea proprie depinde de calitatea abilitatilor sale de alpinist, parapantist, speolog, scafandru sau practicant de canioning.

Este pasionat in permanenta de descoperirea unor tehnici fotografice inovative care sa capteze imagini ne-mai-vazute din cele mai ascunse si mai provocatoare peisaje stancoase ale planetei.

Printre multele sale aventuri se numara pesteri toxice, cascade acide, cele mai adanci puturi de gheata de pe Pamant, rapel in vulcani activi cu lacuri de lava clocotind, pesteri termice supraincalzite si depasiri de recoduri de altitudine cu moto-parapanta.
Pe langa premiul World Press - pentru curajul sau in urmarirea tornadelor in U.S. West- Carsten Peter a obtinut si un premiu Emmy pentru filmarile sale in interiorul unui vulcan activ din Pacificul de Sud. Imaginile sale au fost publicate in National Geographic si in alte reviste.

Workshopul de la Padis are ca tema natura montana si in special pesterile.
Pesterile sunt printre ultimele mistere ale lumii ramase inca in mare parte neexplorate iar Romania este in mod deosebit cunoscuta pentru peisajele sale carstice, pentru numarul si diversitatea pesterilor sale spectaculoase.´
Postat la 2008-11-01 10:33:59 de Panaitescu DoruMasina de carotat İRhinolophus Lupeni 2002-2008 Ghid restaurante si baruri Bucuresti