Clubul de Speologie Rhinolophus Lupeni
istoric
"In decursul acestor ani sectiunea a desfasurat si organizat tabere..."


afilieri
"Rhinolophus Lupeni este afiliat la urmatoarele organisme..."

zona de acoperire
"Zona de actiune a clubului nu este strict delimitata, ea putand fi extinsa..."

regulament intern de functionare
"poate deveni membru al sectiunii orice persoana care a implinit varsta de..."

membri
"membri cotizanti sunt considerati acei membri cu cotizatia platita la zi si..."

program 2006
Tabara Nationala de Explorare - Jiul de Vest - August 2006


Sectiunea de speologie a fost infintata la initiativa particulara a celor ce iubesc speologia si turismul.Membrii care au pus bazele acestui club au activat la un alt club mai vechi cu acelasi nume.
In decursul anilor acesti membri au participat la diferite activitati nationale si unde au obtinut rezultate meritorii precum si la scoli de pregatire, scoli organizate de catre diverse foruri competente la nivel national, printre care enumeram Scoala Romana de Speologie din cadrul Federatiei Romane de Speologie si Institutul de Speologie "Emil Racovita".
In anul 1997 se naste numele clubului, nume imprumutat de la primul cerc de speologie ce a activat in orasul Lupeni in anii '80, nume ce denumeste o specie de liliac ce foloseste pesterile ca adapost, si intra ca sectiune de speologie in cadrul Fundatiei Salvamont Lupeni ce activeaza pe baza legi 21/1924, zona de activitate a sectiunii fiind Bazinul Jiului de Vest (Cīmpul lui Neag, Cīmpul Mielului, Cīmpusel si zona nordica a Muntilor Vālcan).

In anul 1998 clubul nostru a organizat prima expozitie cu tematica speologica din orasul Lupeni intitulata Stiinta-Arta-Pasiune, unde s-a bucurat de un mare succes, iar in anul urmator a urmat editia a-II-a.
In 2000 ajuta si participa activ la programul Viata din cadrul FSL, program finantat de o fundatie americana.
In decursul acestor ani sectiunea a desfasurat si organizat tabere cu program extra scolar cu caracter educational in domeniul speo-turistic.
Finantarea clubului se realizeaza predominant din resurse proprii, ce provin din cotizatile lunare ale membrilor, dotarea fiind foarte precara in unele domenii.
Clubul colaboreaza cu Institutul de Speologie "Emil Racovita", cu Societatea Romana de Speologie si Carstologie SRSC, cu FRS, al carui membru este si cu alte organizatii neguvernamentale si de profil, precum si cu alte persoane fizice pasionate de domeniul vast al speologiei.



Masina de carotat ©Rhinolophus Lupeni 2002-2008 Ghid restaurante si baruri Bucuresti