Zona de acoperire a clubului este Zona Campusel (Valea Jiului de Vest pe ambii versanti pana dincolo de cumpana apelor cu Valea Cernisoarei, precum si masivele Iorgovanu, Piule-Plesa, si in jos pana spre Valea Negrului).
Aceasta acoperire presupune atat intentia de preluare in custodie a pesterilor de interes national (rezervatii stiintifice), ture permanente de monitorizare si protectie a carstului, tabere de ecologizare, coparticipare la actiuni de salvare speologice sau montane etc.
Zona de actiune a clubului nu este strict delimitata, ea putand fi extinsa sau restransa in functie de dinamica organizatiei si necesitatile din teren. De asemenea, nu este exclusiva, colaborarea cu alte cluburi de speologie interesate fiind absolut binevenita.
Pesterile din Retezatul calcaros ocupa un loc aparte in peisajul carstic romanesc. Asezate la altitudini medii spre inalte, destainuie prin indicii ascunse fireasca lor geneza, particularizata de geneza Retezatului insusi, ale carui taine subterane rivalizeaza fara doar si poate cu splendoarea reliefului exterior.
Pesterile descrise in cele ce urmeaza nu sunt amenajate turistic. Vizitarea lor trebuie facuta cu echipament adecvat, cu pregatire prealabila a explorarii si cu anuntarea clubului de speologie local Rhinolophus Lupeni, precum si a serviciului public Salvamont Lupeni.
Urmeaza descrieri pentru:
Dalma cu Brazi
Pestera nr. 4 din Scocul Scorotei
Avenul nr. 5 din Scocul Scorotei
Pestera din Piatra Toplitei
Pestera Ursoaicei
Pestera Alunii Negri
Avenul cu Gheata din Taul Ratii
Pestera Zeicului
Pestera lui Inti
Pestera cu Gheata din Valea de Pesti